Voor bezoekers

Nijkerk heeft een historisch centrum met diverse bezienswaardigheden in het centrum, maar ook in de directe omgeving. Houd je van winkelen? Als je ‘Rondje Nijkerk’ aanhoudt kom je langs alle winkels in de binnenstad.
Voor de Kunst en Cultuurliefhebbers is er een speciale Kunst- en Cultuurroute samengesteld.
Beide routes/plattegronden zijn te downloaden via het menu aan de linkerzijde. Het Rondje Nijkerk is ook in het Engels en Duits beschikbaar bij het VVV Informatiepunt bij Boekhandel Roodbeen op het Verlaat 13.
Ook verschillende (Stads)wandelingen, Klompenpaden en fietsroutes zijn hier tegen een geringe betaling verkrijgbaar.

Altijd leuk:
Er is een weekmarkt in Nijkerk die elke vrijdag van 12.00 tot 18.00 uur plaatsvindt op het Plein en de Kolkstraat. De weekmarkt in Hoevelaken wordt elke vrijdag van 8.30 uur tot 18.00 uur gehouden op de Wiekslag.

De Mooiste Toren beklimmen
Het beklimmen van de Mooiste Toren kan op afspraak, de Toren beklimmen is in ieder geval mogelijk op:
zaterdag 31 maart, Paasweekeinde, 13.00-15.30 uur
maandag 16 april, Boerenmaandag, 10.00-12.00 uur
in de zomer telkens van 13.00-15.30 uur:
21 juli, 28 juli, 11 augustus, 18 augustus
8 september, Open Monumentendag, 10.00-16.00 uur

Andere arrangementen
Museum Nijkerk ontvangt graag groepen. Uw receptie, vergadering of lezing kan in het pand plaatsvinden. De creatieve zolder is geschikt voor (kinder)feestjes. Kijk voor meer informatie en arrangementen op de website van Museum Nijkerk

De Postkamer
De Schakel