Zaterdagmiddagmuziek in De Fontein met orgel bloffluit en een strijkensemble

Datum en tijd

Vanaf: 10 Maart 2018 16:00
Tot: 10 Maart 2018 17:00

Beschrijving

Description

Een klassiek concert met muziek uit de barokperiode.. Uitgevoerd door Ad Verhage (orgel), Lysanne van der Poel (blokfluit) en een strijkersensemble (vijf personen) uit Veenendaal.

Het programma bevat werken van Vivaldi, Corelli en Telemann. In de werken van Telemann is een rol weggelegd voor de blokfluit. Het Škrabl orgel komt ook nadrukkelijk aan bod bij een concert voor orgel en orkest van Georg Friedrich Händel. Bij de andere werken die gespeeld zullen worden hebben een andere spelers telkens een solistenrol.

Ad Verhage studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daarnaast studeerde hij orgel bij Wim van Beek en Johann Th. Lemckert en protestantse kerkmuziek bij Barend Schuurman en Theo Goedhart. Deze studies sloot hij met goed gevolg af.
Ad was verbonden aan diverse kerkelijke gemeenten als organist en cantor, waar onder de Grote Kerk van Harderwijk. Momenteel is hij docent muziek aan de Christelijke Hogeschool Ede, cantororganist van de Andrieskerk te Amerongen en organist van de Westerkerk te Veenendaal. Hij geeft regelmatig orgelconcerten.

Lysanne van der Poel volgde haar opleiding aan de muziekschool De Muzen in Veenendaal. In 2010 slaagde zij voor het D-examen, de hoogst te bereiken graad op de muziekschool. Zij speelde op diverse plaatsen in Nederland, nam deel aan concoursen en maakte bijna 6 jaar deel uit van het Barokensemble van de muziekschool.

Het concert begint om 16.00 uur. Kerk open vanaf 15.30 uur. De toegangsprijs € 8,00 incl. een consumptie. Tot en met 14 jaar toegang gratis.
Na afloop van het concert is er koffie, thee of een frisdrankje.

Het volgende concert is op 14 april met Adriaan Hoek (orgel en vleugel) en Alisa van Dijk (viool)

Contact

Contact

Deel activiteit

Contact