Workshop Romeins Mozaiek

  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Datum en tijd

Vanaf: 10 Maart 2018 10:00
Tot: 10 Maart 2018 14:30

Beschrijving

Description

Zaterdag 10 maart: 10.00-14.30 :Romeins Mozaïek met Wilma Jacobi.

Docent Wilma Jacobi volgde 10 jaar lang een opleiding in de klassieke mozaïekkunst. Binnen deze opleiding leert men alles over de klassieke mozaïeken en de methodes om ze te maken. Hier leerde Wilma ook het klassieke steentjes ‘kappen’ met mozaïek-hamer en kapblok. Deze manier stamt uit de tijd van de Romeinen. Het mozaïekvak, dat door de Romeinen is ontwikkeld, wordt nog steeds door vele internationale mozaïek-kunstenaars beoefend.

Het verschil tussen deze klassieke mozaïek-methode en het bekende ‘tegeltjes kapot slaan’ is vooral dat alle steentjes precies in de gewenste vorm op maat worden gemaakt. Ook het materiaal dat gebruikt wordt is mooier van kwaliteit dan badkamertegeltjes: er wordt gebruik gemaakt van allerlei kleuren marmer, door en door gekleurd glas uit Venetië en soms zelfs goud, mineralen en (half)edelstenen.

Tijdens de workshop ‘Romeins Mozaïek’ leren de deelnemers twee locaties kennen waar beroemde mozaïek-vloeren uit de Romeinse tijd liggen. Meerdere details van deze vloeren zijn uitgewerkt als duidelijke voorbeelden in verschillende tinten marmer. Je maakt hieruit je eigen keuze en als je dat wilt, is het mogelijk een eigen patroon te bedenken naar Romeins voorbeeld. Je krijgt uitleg over de kenmerken van de Romeinse mozaïek-stijl en over de technieken om de steentjes op maat te maken en te verlijmen. Op een ondergrond van 15 bij 15 centimeter maak je zo een klassiek mozaïek met de warme uitstraling van echt marmer. En aan het einde van de workshop is het klaar om zo thuis op te hangen of neer te zetten.

Wilt u ook eens ervaren hoe de Romeinen 2000 jaar geleden hun prachtige vloeren produceerden? Doe dan mee op 10 maart en proef zelf van dit kunstzinnige oude ambacht. En wie weet krijgt het mozaïek-virus ook u te pakken…
Kosten: 40 euro en 17 euro materiaalkosten.
Neem je eigen lunch mee!

Contact

Contact

Deel activiteit

Contact