Vier vakantie in de polder

Datum en tijd

Vanaf: 15 Juli 2017 11:00
Tot: 15 Juli 2017 16:01

Beschrijving

Description

Vakantiemaaldag bij stoomgemaal Arkemheen in Nijkerk
Vakantiegangers en niet-vakantiegangers kom zaterdag 15 juli naar de maaldag van het stoomgemaal Arkemheen. Hier valt van alles te beleven voor jong en oud. Het oude gemaal (1883) is onder stoom, dus de stoommachine kan in werking bewonderd worden. De stoker, machinist en aanwezige vrijwilligers kunnen honderduit vertellen over hoe vroeger en nu het water beheerst wordt. Cultuurhistorie ten top!
Bij mooi weer vaart er een stoombootje en tuft de Wiel op en neer; er kunnen passagiers mee.

Voor de kinderen zijn er zomerkleurplaten en een zomerspeurtocht. Ook kunnen ze een stoomdiploma halen door opdrachten bij de stoker en machinist te doen en een stoommachientje aan de gang te krijgen.

Ook de natuurliefhebbers komen aan hun trekken. Het is schitterend in de polder. De kikkers en rietvogels geven om 12 uur en 14 uur een open luchtconcert.
Op de zolder van het bezoekerscentrum is de verwonderende expositie van de Nijkerker kunstenaar Harm Visser te bewonderen.

Kom 15 juli stoom afblazen in de mooie polder Arkemheen!
Zaterdag 15 juli van 11-16 uur, Zeedijk 6, Nijkerk. Info: www.stoomgemaal-arkemheen.nl. Entree: volwassenen 3,50 euro, kinderen t/m 14 jaar 1,75 euro.

Contact

Contact

Deel activiteit

Contact