Serieus beiaardconcert door Jan-Geert Heuvelman

Datum en tijd

Vanaf: 10 Augustus 2017 20:00
Tot: 10 Augustus 2017 21:00

Beschrijving

Description

Jan-Geert Heuvelman speelde vorig jaar nog in de Meideun-serie voor vergevorderde beiaardstudenten. Toch was hij toen ook al beiaardier van Lochem en Rijssen. Hij is dan ook een zeer veelbelovend talent!

Heuvelman studeerde eerst orgel, daarna schoolmuziek en ook nog koordirectie. En passant won hij ook nog in 2015 de tweede prijs op het internationaal beiaardconcours in Goes. Zijn Masterstudie beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool heeft hij in hetzelfde jaar afgerond. Als gastbeiaardier heeft hij al op menige beiaard een concert gegeven.
Behalve als beiaardier heeft hij nog heel wat andere functies. Heuvelman is muziekdocent aan het Van Lodenstein College in Amersfoort en dirigent van twee koren in Rijssen. In september gaat hij van start met de Koorschool van Rijssen, een gedegen zangopleiding voor jongens en meisjes van de basisschool, naar het voorbeeld van de Engelse koorscholen. Doel hiervan is dat er binnen enkele jaren in Rijssen een professioneel Boys Choir en Girl Choristers-groep is. Als bestuurder zit hij in de Cultuur Advies Raad en de Stichting Stadsmuziek in Rijssen en in de Nederalndse Klokkenspel-Vereniging.

Serieus programma
Voor de opening van het programma van a.s. donderdagavond 10 augustus heeft Jan-Geert Heuvelman een Concerto Armonico van Unico van Wassenaar uitgezocht. Het wordt gevolgd door een eigen bewerking van de Wassermusik “Hamburger ebbe und Fluth” van Telemann. Hierna speelt hij een van de 6 Weense Sonatinen van Mozart. Als slot laat hij “Three pieces from Schindler’s List” die hij zelf van de bekende muziek van John Williams bij de beroemde film heeft bewerkt. Zie het hele programma op www.nijkv.nl.

Het concert is rustig en droog te beluisteren op de NKV-luisterplaats, bij het Tabakhuis, Nieuwstraat 9 en duurt van 20.00-21.00 uur.

Dit concert wordt financieel mogelijk gemaakt door Vreugdenhil Diary Foods Nijkerk

Contact

Contact

Deel activiteit

Contact