Open Huis &/Entree met veel info over Cultuur en Welzijn in het komend seizoen

Vanaf: 15 September 2017 15:00
Tot: 15 September 2017 20:30

De filmagenda voor Nijkerk en Hoevelaken is klaar. Het jubileumfeest gaat door met concerten, lezingen van auteurs, een taartbakwedstrijd, een schrijfproject voor en door Nijkerkers, etc. Informatie en aanmelding.
Maar ook: informatie over Taal en Digitaal, over lezen en voorlezen, etc.

Informatie over het activiteitenaanbod van de UVV. Leuke en veelzijdige activiteiten voor senioren in de gemeente Nijkerk. U kunt actief meedoen aan o.a. koersbal, spelletjes van de Soos, meedansen met Linedance, de werkjes van Creativiteit. Maar ook kunt u informatie ontvangen over de vervoersdienst van de UVV, die u binnen de gemeente Nijkerk van A naar B brengt en weer terug.

De Speelotheek zorgt voor verschillende spelletjes in de Bibliotheek, waarmee de kinderen mogen spelen. Loop ook even in de Speelotheek zelf langs voor o.a. informatie over het Mamacafé.

Het Gebiedsteam geeft voorlichting over hun werk. Zij helpen mensen bij vragen over werk en inkomen, schulden, gezondheid, opvoeding, dagbesteding, etc.

Team Sigma werkt aan welzijn + zorg + wonen. Het team daagt je uit om mee te doen aan de Sigma kennisquiz. Voor je deelname ontvang je een leuke attentie!!

Maak kennis met nieuwe Nijkerkers en vrijwilligers van Vluchtelingenwerk onder het genot van multiculturele hapjes! Hoe is het om je te vestigen in een nieuw land, in Nijkerk? Een vreemde taal, andere gewoontes en veel regels. Hoe helpen vrijwilligers van vluchtelingenwerk bij het vestigen, integreren en participeren? Vluchtelingen en vrijwilligers vertellen over hun ervaringen.

Het programma van Kreativiteitscentrum De Brink voor het komend seizoen is klaar. Informatie over en aanmelding voor cursus of workshop. Er is werk van cursisten te bezichtigen.

Museum Nijkerk presenteert het programma voor het komend seizoen, o.a. exposities van Drago Pecenica, archeologische opgravingen aan de Callenbachstraat en ‘Verandering van spijs doet eten’ over de geschiedenis van voeding en gerechten, met lezingen en proeverijen.

Informatie over de cursussen van Seniorweb. Lessen in kleine groepjes met tablet en computer over het internet, e-mailen en internetbankieren enz.

Het cursus- en lezingenprogramma van Volksuniversiteit Nijkerk (VUN) is uit. Maak kennis met het afwisselde programma voor 2017-2018 en schrijf u in voor cursussen en lezingen. Nieuw bij VUN zijn o.a. de filmlezingen en schrijfcursussen i.s.m. de Bibliotheek Nijkerk.

Doorlopend
Pop-up ‘Café &/Entree’ voor een lekker kopje koffie/thee met lekkers, bij de UVV.
Vanaf 16.00 uur kunnen de senioren van de gemeente Nijkerk proeven van de diverse activiteiten van de UVV, zoals koersbal, spelletjes doen met de Soos of Club Nijkerkerveen en creativiteit.

Kennisquiz bij Sigma. Voor je deelname ontvang je een leuke attentie!

Spreekuur Boeken op recept in de Culturele Apotheek (pauze tussen 18.00 – 18.30 uur)
Last van keuzestress? Van liefdesverdriet of melancholie? Van een opkomende herfstdip of social media-moeheid? Kom naar het inloopspreekuur en ontvang een hoogstpersoonlijk boekenrecept, inclusief de juiste dosering, het beste tijdstip van inname en de eventuele bijwerkingen.

Voor up to date programma verwijzen wij naar: https://www.bibliotheeknijkerk.nl/activiteiten/agenda/open-huis