Op vakantie in de polder. Genieten!

Vanaf: 29 Juli 2017 11:00
Tot: 29 Juli 2017 16:00

Vakantiemaaldag bij stoomgemaal Arkemheen in Nijkerk
Vakantiegangers en niet-vakantiegangers kom zaterdag 15 juli naar de maaldag van het stoomgemaal Arkemheen. Hier valt van alles te beleven voor jong en oud. Het oude gemaal (1883) is onder stoom, dus de stoommachine kan in werking bewonderd worden. De stoker, machinist en aanwezige vrijwilligers kunnen honderduit vertellen over hoe vroeger en nu het water beheerst wordt. Cultuurhistorie ten top!
Bij mooi weer vaart er een stoombootje en tuft de Wiel op en neer; er kunnen passagiers mee.

Voor de kinderen zijn er zomerkleurplaten en een zomerspeurtocht. Ook kunnen ze een stoomdiploma halen door opdrachten bij de stoker en machinist te doen en een stoommachientje aan de gang te krijgen.

Ook de natuurliefhebbers komen aan hun trekken. Het is schitterend in de polder met altijd wind op de dijk.
Op de zolder van het bezoekerscentrum is de verwonderende expositie van de Nijkerker kunstenaar Harm Visser te bewonderen. Laatste dag.

Kom 29 juli stoom afblazen in de mooie polder Arkemheen!
Zaterdag 29 juli van 11-16 uur, Zeedijk 6, Nijkerk. Info: www.stoomgemaal-arkemheen.nl. Entree: volwassenen 3,50 euro, kinderen t/m 14 jaar 1,75 euro.