Op stoom komen en stoom afblazen bij het stoomgemaal Arkemheen

Datum en tijd

Vanaf: 13 Mei 2017 11:00
Tot: 13 Mei 2017 16:00

Beschrijving

Description

‘Meimaand…fietsmaand’, Maand van de Watersport, Nationale Molen-en gemalendag, Nationale Vogelweek en bijna Moederdag: al deze festiviteiten worden op 1 dag gevierd in de polder Arkemheen.

Zaterdag 13 mei is het cultuurhistorische monument stoomgemaal Hertog Reijnout (1882) van 11-16 uur onder stoom. Terug in de tijd met verhalen van toen in geuren en kleuren. Bij mooi weer is ook Jans boot onder stoom en vaart het de Wiel op en neer.
In de kolenloods is het interactieve bezoekerscentrum te bewonderen/ontdekken met allerlei weetjes over de polder Arkemheen. Op de zolder is de fototentoonstelling ‘ Voorjaar in de polder’ ‘van Jelle de Jong te zien. Hofmakende, parende, broedende en weidevogels met jongen.

Voor fietsers is er een mooie fietstocht van 17-20 km uitgezet langs fietsknooppunten, met een overtocht, over de oude (1356) en de nieuwe polder (1967). De Randmeren zijn het gastgebied van de Meimaand-Fietsmaand. www.meimaandfietsmaand.nl
Natuurvereniging IVN is ook present met de winkel.

Kijk en luister ook naar de vogels in de polder. De rietvogels zingen het hoogte lied en zijn druk met broeden evenals de fuut, grutto en tureluur. De kievit is al met de opvoeding van haar kuikens bezig. En de ganzen hebben de kinderopvang weer geopend.
Voor kinderen is er een fietsletterspeurtocht en ze kunnen een natuurlijk moederdagkadootje maken.

Voor elk wat wils op de maaldag 13 mei bij het stoomgemaal Arkemheen aan de Zeedijk 6 te Nijkerk! Toegangsprijs voor volwassenen 3,50 euro en voor kinderen t/m 14 jaar 1,75 euro. Activiteiten gratis.
Voor informatie: 06-23196934 of www.stoomgemaal-arkemheen.nl

Contact

Contact

Deel activiteit

Contact