Mazzeltov-concert: 70 jaar Israël!

• giladnezer

Vanaf: 31 Mei 2018 19:30
Tot: 31 Mei 2018 22:00

NIJKERK/REGIO – In 2018 viert de staat Israël zijn zeventigste verjaardag! Om dat te vieren organiseert Christenen voor Israël op donderdag 31 mei een groot felicitatieconcert in de Fontein aan de Ds. Kuyperstraat 2 in Nijkerk. Vier het feest mee en geniet van een prachtige avond vol samenzang, inspirerende verhalen en ontmoeting. De concertavond begint om 19.30 uur en er is onder meer een optreden van zanger Gilad Nezer en pianist Marcel van der Poel.

Mazzeltov Tour
Deze bijzondere avond is onderdeel van de Mazzeltov Tour, de felicitatietournee waarmee Christenen voor Israël in mei en juni heel Nederland aandoet.

70 jaar Israël
Er is in 70 jaar veel gebeurd in het kleine land Israël. Na tweeduizend jaar lang over de hele wereld verspreid en vervolgd te zijn geweest, bouwt het Joodse volk hun eigen land op. Ondanks alle weerstand en oorlogen is Israël in 70 jaar tijd uitgegroeid tot een moderne democratie met een groeiende export over de hele wereld.

Feestelijke concertavond
Naast samenzang is er tijdens deze avond veel aandacht voor het wonderlijke verhaal van 70 jaar Israël. Een verteller neemt het publiek mee langs de hoogtepunten van Israëls geschiedenis, maar deelt ook de Bijbelse toekomstverwachting: vieren en verwachten!

Gilad Nezer & Marcel van der Poel
Gilad Nezer, geboren in Israël, kwam toen hij 28 jaar was naar Nederland om aan het Koninklijk Conservatorium te studeren. Hij zingt regelmatig mee met het onder meer het Groot Omroepkoor en het Nederlands Kamerkoor. Daarnaast heeft hij een aantal keer opgetreden in het Concertgebouw met een joods-liturgisch programma.
Marcel van der Poel is een veelzijdig muzikant en voornamelijk actief als pianist, dirigent en zanger. Zijn repertoire omvat een verscheidenheid aan muziekstijlen.
Gilad Nezer en Marcel van der Poel zullen samen mooie Israëlische liederen ten gehore brengen.

Kaarten
Kaarten kosten 5 euro per stuk (inclusief pauzedrankje) en zijn te bestellen via www.70jaar.nl, of bel 033-422 0404 (maandag-zaterdag 09.00-22.00 uur).