Leeskring Hoevelaken / 7 avonden

Datum en tijd

21 September 2017 om 20:00

Beschrijving

Description

In zeven bijeenkomsten bespreken we boeken uit de Nederlandstalige literatuur en een enkele keer vertaalde wereldliteratuur.

‘Zoektocht ‘is het thema van dit seizoen. Met goed recht zou je kunnen zeggen dat kunst in het algemeen en literatuur in het bijzonder een zoektocht is. Een zoektocht naar de essentie van ons bestaan, van ons verleden, van onze identiteit. De zoektocht kan op vele manieren gethematiseerd worden en dat heeft mooie literatuur opgeleverd, Van Homerus’ Odysseia, via de Don Quijote van Cervantes, en A la recherche du temps perdu van Proust, tot aan de moderne zoektochten, waaronder de roman van Stefan Hertmans De Bekeerlinge (2016). Daarin beschrijft hij de zoektocht van een schrijver, die de reis van een vrouw uit de elfde eeuw opnieuw maakt, om zo in contact te komen met het duizend jaar oude verleden. In de roman van Marcel Moring, Eden (2017) vlucht de hoofdpersoon uit het oerwoud waar hij opgroeide, op zoek naar een plaats waar hij zich thuis kan voelen. In Noodweer (2016) vertelt Marijke Schermer over een vrouw, die zoekt naar onafhankelijkheid in haar leven.

We beginnen de cursus met gedichten van Hagar Peeters en twee boeken kiezen we in de loop van het jaar. Aan het begin van de cursus krijgen de deelnemers een overzicht van de data en de te bespreken boeken.

Docent: Margreet van Wijk-Sluyterman
Kosten: € 99,00
Data: Donderdagavond 21 september, 12 oktober en 23 november 2017, 11 januari, 15 februari, 15 maart en 5 april 2018
Tijd: 20:00-22:00 uur

Contact

Contact

Deel activiteit

Contact