Johannes Passion – Inleider Piet Philipse

13 Maart 2018 om 20:00

Dinsdag 13 maart om 20.00 uur zal Piet Philipse meer vertellen over de Johannes Passion. De lezing wordt gehouden in De Kruiskerk, Venestraat 44 te Nijkerk en de entree bedraagt € 3,–. Deze avond wordt georganiseerd door de Commissie Vorming en Toerusting Nijkerk. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Bach heeft de Johannes Passion een aantal jaren vóór de Matthäus Passion gecomponeerd. De Johannes Passion heeft een meer intiem, maar ook een meer strijdlustig karakter. Eén koor en één orkest spelen de partijen, in afwijking van de Matthäus, die dubbelkorig is uitgevoerd. De eerste uitvoeringen van de Johannes Passion waren dan ook in de wat kleinere kerk in Leipzig, de Nicolaikerk, in tegenstelling tot de grotere Thomaskerk.
Piet Philipse, cantor/organist uit Bussum, zal ons deze avond meer vertellen over de Johannes Passion. Piet Philipse studeerde orgel en koordirectie aan de Zeeuwse muziekschool bij Adriaan Fonteyn. Hij was cantor/organist in Goes, ’s-Gravenpolder, Hilversum, Huizen, Amersfoort en Bussum.

• Locatie Nijkerk Centrum
  • Adres Venestraat 44 Nijkerk