Herfstmaaldag bij Stoomgemaal Nijkerk

Vanaf: 22 Oktober 2016 11:00
Tot: 22 Oktober 2016 16:00

De K is weer in de maand en dat betekent Kabouters. Op zaterdag 22 oktober tijdens de laatste maaldag van dit seizoen kunnen de kleine kabouters een paddestoelenspeurtocht doen. Daarnaast zijn er nog veel meer herfstactiviteiten van 11-16 uur. Deze herfstmaaldag is er kabouterthee en paddestoelensoep.

In de polder zien we veel trekvogels voorbijgaan. Of ze komen van koude streken hier naartoe of ze vertrekken naar warme oorden. Oktober is de vogeltrekmaand. Vooral ganzen zie je veel. Kinderen kunnen een vliegende gans maken of ganzen schilderen tegen een kleine vergoeding. Hoe een gans smaakt? U kunt een stukje gerookte ganzenborst proeven. Natuurlijk is het stoomgemaal weer goed op stoom en is het ketelhuis heerlijk verwarmd. De stoker en machinist vertellen hun verhaal en ze doen hun uiterste best om alle vragen te beantwoorden.

Kom heerlijk even met de (klein)kinderen (of zonder), stoom afblazen, kabouters tellen, ganzen knutselen en genieten in de polder Arkemheen! Entree voor volwassenen €3,50 en voor kinderen t/m 14 jaar € 1,75 Kinderen met een kaboutertekening en/of een gedicht over de herfst hebben gratis toegang. Voor meer informatie www.bezoekarkemheen.nl

Stoomgemaal Arkemheen, Zeedijk 6, Nijkerk.