Hemelvaartsdag: vrijheid in de polder Arkemheen.

  • DCIM104MEDIA

Datum en tijd

Vanaf: 05 Mei 2016 11:00
Tot: 05 Mei 2016 16:00

Beschrijving

Description

Op ontdekkingstocht langs vee, water, stoomgemaal en bloemen in de mooiste tijd van het jaar via fietsknooppunten.
Waar je ook start in de buurt van Nijkerk; tussen fietsknooppunt 51 en 52 ligt het stoomgemaal Arkemheen. Meer dan een bezoek waard!
In Gelderland is mei de fietsmaand. Op de pedalen!

Van 1 t/m 8 mei is het de Week van ons water. Allerlei waterorganisaties organiseren activiteiten, zo ook het waterschap Vallei en Veluwe. Het thema is schoon water. Op 5 mei kan je bij het stoomgemaal op slootexpeditie. Aan de hand van welke diertjes je vangt, kan je zien hoe schoon het water in de polder is.

Op Hemelsvaartsdag staat het stoomgemaal onder stoom. De stoker en de machinist kunnen je alles vertellen over de geschiedenis en de werking van hun stoomgemaal. In de kolenloods kan men anno 2016 alles ontdekken over de polder Arkemheen. Veel filmpjes met diverse acteurs uit de polder. Ook kan je een selfie maken met het stoomgemaal op de achtergrond. Wat dacht je van een fietsbidon van stoomgemaal Arkemheen, helemaal waterproef.

Iedereen is van harte welkom op donderdag 5 mei tussen 11-16 uur tijdens de maaldag van stoomgemaal Arkemheen. Toegang: €3,50 voor volwassenen en €1,75 voor kinderen. Meer info: www.stoomgemaal-arkemheen.nl of op Facebook
Stoomgemaal Arkemheen: Cultuurhistorie, natuur en landbouw en waterbeheer. Natuurlijk veelzijdig!

Contact

Contact

Deel activiteit

Contact