Expositie ‘Landschappen’ van Drago Pecenica

Vanaf: 05 September 2017 13:30
Tot: 11 Oktober 2017 16:30

In Museum Nijkerk is tot en met 11 oktober 2017 een bijzondere expositie met nieuwe schilderijen van kunstenaar Drago Pečenica te zien.

Pečenica viert dit jaar zijn 35-jarig jubileum als kunstenaar. De van oorsprong Bosnische kunstenaar vluchtte in 1992 door de oorlog in Bosnië-Herzegovina met zijn vrouw en dochter naar Nederland. In Nijkerk vonden ze weer een eigen plek om te wonen en wortelen. Drago Pečenica is inmiddels uitgegroeid tot een bekende en belangrijke realistisch kunstenaar. Net als vijf jaar geleden exposeert hij zijn werk in Museum Nijkerk. Er zijn veel nieuwe werken te bewonderen. Gelijktijdig met de expositie verschijnt het derde boek van Pečenica, ‘Boom van het leven’, te koop in het museum. De prachtige solo-expositie ‘Landschappen’ is in het museum aan de Venestraat 16 in Nijkerk te bekijken. Voor meer informatie, zie www.museumnijkerk.nl.