Expositie 100 jaar lokale politiek in Museum Nijkerk

Vanaf: 23 Januari 2018 13:30
Tot: 31 Mei 2018 16:30

Wethouder Marly Klein opende vrijdag 19 januari jl. de nieuwe expositie in Museum Nijkerk, over 100 jaar lokale politiek. Aanleiding voor de expositie is de viering van 100 jaar algemeen kiesrecht. In 1917 kregen mannen algemeen kiesrecht, en na veel protesten volgden vrouwen per 1 januari 1920. In het museum is nu een overzicht te zien van 100 jaar politiek in Nijkerk, met o.a. documenten uit de beginjaren, veel foto’s en krantenberichten, audiofragmenten uit de jaren ’80 en filmfragmenten van Nijkerk Nieuws vanaf 1994 tot nu toe.
De opening werd bijgewoond door veel politici en oud-politici en kreeg al veel enthousiaste reacties. De expositie is te bezichtigen t/m 31 mei 2018. Museum Nijkerk is stembureau op woensdag 21 maart. De voorjaarsbijeenkomst vindt plaats op maandagavond 9 april in de vorm van een politiek café onder leiding van Tijs van den Brink. Veel oud-politici verlenen hun medewerking hier aan. Stadsgidsen organiseren in de maand maart speciale stadswandelingen waarbij een bezoek aan de expositie wordt gecombineerd met een bezoek aan het stadhuis. Voor het voortgezet onderwijs is een bezoekles gemaakt met het spel ‘Allemaal naar het stemlokaal’.