Lezing: Waarom wij wandelen

Vanaf: 14 Maart 2018 20:00
Tot: 14 Maart 2018 22:30

Flip van Doorn komt naar Nijkerk. Deze wandelaar, schrijver en ontdekkingsreiziger in Nederland vertelt Waarom wij wandelen. De lezing wordt georganiseerd ter ere van de 60ste Veluwewandeltocht in 2018 (26 mei). De organisatie is in handen van de Bibliotheek, de Stichting Veluwe Wandeltocht Nijkerk en het Toeristisc Infopunt/Roodbeen.

Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar we doen het nog niet zo lang. Tot diep in de negentiende eeuw was het een elitaire bezigheid. Dankzij de wandelverslagen van dominee Jacobus Craandijk maakte ook de rest van Nederland kennis met deze vorm van vrijetijdsbesteding. In zijn boek De eerste wandelaarvertelt Flip van Doorn het verhaal van Craandijk en van zijn tijd, van de ontdekking van het belang van natuurbehoud en monumentenzorg, de opkomst van nieuwe vervoermiddelen en van het toerisme. De lezingWaarom wij wandelen sluit aan bij het boek. Van Doorn diept de thema’s verder uit en gaat met zijn publiek het gesprek aan over onze diepste drijfveren. Wandelen blijkt veel meer dan alleen een plezierig tijdverdrijf.

Flip van Doorn (1967) publiceert onder andere in Trouw en Algemeen Dagblad. Van zijn gids Nederland – 1000 plekken die je écht gezien moet hebben werden 30.000 exemplaren verkocht. Vorig jaar verscheen zijn nieuwste boek, De eerste wandelaar. Hierin beschrijft hij de opkomst van het wandeltoerisme in Nederland en de belangrijke rol die zijn verre oudoom Jacobus Craandijk daarin speelde.

Kijk voor meer informatie op www.jacobuscraandijk.nl

Kaarten € 5,00 online te bestellen via onderstaande knop of verkrijgbaar bij de Meiden van Roodbeen (Verlaat 13), de bibliotheek in Nijkerk en in Hoevelaken.